IPL Pigment Verwijderen

 IPL oftewel Intense Pulsed Light is een krachtige lichtbundel waarmee wij diverse indicaties kunnen behandelen. Zo verwijderen wij pigmentvlekken en verschillende andere pigment aandoeningen in 1 tot 3 behandelingen.

Pigment wordt door zonneschade (UV licht) opgewekt in de huid. Zonneschade in de jeugdjaren kan een oorzaak zijn van pigmentvlekken op latere leeftijd. Pigmentvlekken kunnen ook genetisch bepaald zijn of veroorzaakt worden door medicatie. Acne, wonden of schaafwonden kunnen ook pigment achterlaten in de huid, vaak in de vorm van littekens.

Het IPL licht wordt geabsorbeerd door het pigment, waarna het licht wordt omgezet in warmte. Door de warmte zal het pigment breken in kleine deeltjes en vervolgens afschilferen.

Voor- en nazorg

  • Vier weken voor- en na de behandeling niet in de directe zonlicht.
  • Een crème met hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 50) wordt te alle tijden aanbevolen.
  • Binnen 48 na de behandeling niet heet baden/sauna of het behandelde gebied nat maken.
  • Na de behandeling zal de huid nog enige tijd warm aanvoelen en er zonverbrand uitzien.
  • De huid zal na de behandeling wat donkere verkleuringen vertonen. Dit is het teken dat het pigment loskomt en met het vernieuwen van de huid vervaagt. Deze verkleuring verdwijnt gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • Eventueel kunnen er korstjes vormen op de plek van het pigment. Deze korstjes verdwijnen na 1 tot 2 weken vanzelf. Gelieve de korstjes te laten zitten.
  • Ook kan er vocht in de huid kunnen ontstaan, dit verdwijnt na een aantal dagen.
  • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag voor iedere behandeling door aan de behandelaar.

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek wordt je door de specialiste geïnformeerd over wat mogelijk is en hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Welkom bij Huidsalon Beauty Style voor pigment en pigmentvlekken verwijderen in Leeuwarden
De waardering van schoonheidssalonbeautystyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 12 reviews.